Belastingadvies

Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker, aldus de bekende belastingslogan. Wij zijn trots dat we belasting betalen. Daarmee dragen wij een heel klein steentje bij aan al die voorzieningen in onze samenleving. Maar niemand hoeft méér te betalen dan de regels voorschrijven. Dat vindt ook de Belastingdienst zelf. Hoe leuk zijn kostenbesparing en oplossingen voor fiscale puzzels? Heel leuk, vinden wij.

Daarom doen we bij Peer niet alleen belastingaangiften, maar adviseren we je ook over allerlei belastingtechnische vraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan advies over de juridische structuur (rechtsvorm) van je organisatie, btw-advies, of tips bij afschrijvingen.

We hebben een kort lijntje met de Belastingdienst (Beconnummer voor belastingadviseurs), waardoor we snel overleg voor je kunnen voeren. 

Onze diensten op gebied van belastingadvies:

  • Advies en ondersteuning bij het oprichten van een BV, stichting, eenmanszaak, VOF, maatschap of vereniging. Welke rechtsvorm past het beste?
  • Advies over het omzetten van de rechtsvorm, bijvoorbeeld van een VOF naar een BV (als je hard groeit), of een structuur met zowel een BV als een stichting.
  • BTW-advies, zoals over welke diensten btw-plichtig zijn, hoe je btw-plichtige en btw-vrije diensten gecombineerd verwerkt, of btw bij internationale betalingen.

Peer eigenzinnig? Wij zijn fan zijn van de Belastingdienst! De Belastingdienst wordt al dertig jaar gestuurd op: vertrouwen tenzij… Dus, als je te goeder trouw bent en iets niet helemaal volgens de regels is gegaan, helpt de Belastingdienst om het op te lossen. De Belastingdienst heeft er uiteindelijk alleen maar baat bij dat jij je onderneming goed kunt opbouwen. Ja, ze hebben het lastig met een aantal issues, maar voor ondernemingen, stichtingen, verenigingen, zelfstandigen is de Belastingdienst echt nog steeds een partner.

Onze deskundigen